Aerian
-
Potrivit conducerii Primăriei Municipiului Buzău, amenajarea unui aeroport civil la Boboc ar aduce beneficii, în situaţia în care se află în imediata proximitate a Autostrăzii A7 şi a Magistralei 500 de cale ferată. În situaţia unor perturbări de trafic aerian, aeroportul ar putea prelua o parte dintre zboruri. Proiectul ar putea fi realizat prin intermediul instrumentului Acţiunea pentru Securitatea Europei (SAFE). „Noi am transmis pe SAFE, n-am primit niciun răspuns deocamdată, consider că şi din punct de vedere militar este foarte important, suntem cu războiul la graniţă. Sper într-un viitor destul de apropiat să avem aeroport civil la Buzău. În primul rând trebuie studiile făcute, am vorbit cu domnul Marcel Ciolacu, este de acord să începem aceste studii. Eu am făcut o propunere acolo şi o spun oarecum în premieră, am făcut propunerea la Guvern ca aeroportul de la Boboc să fie Otopeni II, pentru că acum când este ceaţă pe Bucureşti, este mult mai multă ceaţă decât ar fi la Buzău, acele avioane aterizează ori la Sibiu, ori la Kogălniceanu. D -
Aeroportul Suceava intră în noua etapă de dezvoltare majoră prin construcția noului terminal și operaționalizarea sistemului ILS CAT III -
Aeroportul Internațional “Gogu Constantinescu” Craiova a inaugurat, pe 18 decembrie, noul terminal de pasageri, un proiect ambițios care transformă semnificativ experiența călătorilor și capacitatea operațională a aeroportului. Terminalul, cu o suprafață de aproximativ 32.000 mp, dispus pe mai multe niveluri, include ghișee de check-in și self-check-in, control de securitate, fluxuri separate pentru zonele Schengen și non-Schengen, spații comerciale și de food-court, precum și dotări tehnice moderne -
Dadu Domnu si avem si noi oltenii un loc modern de unde sa plecam cat vedem cu ochii ;)
-
@JohnDoe Speram sa si bage curse alti operatori aerieni nu doar Wizz Air si ceva Chartere , nu ca pe astea de le avem le-am folosit :) .
Dar sa stiu ca le avem acolo si cand vrem putem sa le folosim , in rest da un aeroport modern frumos nou care o sa aduca alte mii de vizitatori la targurile de Craciun , Paste , etc :)
A fost inaugurat noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova