A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@vancouver no comment, dar no comment poate să fie o expresie și pentru bătaia de joc sugerată de prezenta a doar 3, 4 muncitori in teren. Nu ar putea fi o mobilizare mai mare de forțe? Nu se poate lucra simultan în mai multe puncte ale podului? La cât de puțini sunt pare că mai au de pus 2 șuruburi și au terminat.
Că idee, dacă tot aveți poze de la fața locului, se știe și stadiul in care sunt lucrările? Cât ar mai avea?
-
@Romulus acum 5 ore nu era nici pulea la pod. Nu vă mai luați după toți lătrăii.
-
@DEx-Focșani-Cta Si aici ai aparut cu intoxicările tale? Urechișții și purtătorii de vorbe care induc în eroare nu ar trebui să aibă dreptul să mai propage minciuni în spațiul public fără consecințe.
Ai mai scris și ca UMB e gata, nu mai lucrează și uite câtă dreptate ai avut! -
@DEx-Focșani-Cta cred că sunt destul de bine informați referitor la ceea ce se întâmplă în teren.
Cu toate astea, la cât de "mulți" muncitori sunt, mi se pare că se cam trage mâța de coadă și se pun cate 2 șuruburi pe zi.
Asta sugerează că se întârzie voit darea în folosință.
-
Ești mic. Când te vor prelua și pe tine toate agențiile de știri, atunci să comentezi la ceea ce fac eu.
-
@Romulus nu era nimeni acum 5ore. S-ar fi văzut utilajul și mașinile din pozele de la Vancouver. Au trimis repede câțiva muncitori, că se inflamate lumea de la postarea mea.
-
@DEx-Focșani-Cta într-adevăr, in poza ta nu se văd muncitorii urcați pe utilajele acelea sau alte mașini. Pare că se vede doar utilajul acela albastru care ajută lucrul la înălțime.
-
Se uita o tara intreaga la postarile tale :)))
Poate ar trebui sa iti cauti si tu un loc de munca si sa lasi dezinformarile si stirile can-can. E plina tara de ,,jurnalisti” si ,,experti” ca tine.
-
@DEx-Focșani-Cta a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@anducst unde se văd muncitori și utilaje în fotografia mea?
Nu eram ironic, eram și eu consternat la rândul meu ca nu se văd efectiv muncitori în poză.
-
Pozele nu sunt de azi. Unele de luni, altele de sapt. trecută. Le-am primit la grămadă de la sursă, nu știu care și cum.
Faptul ca și eu sunt extrem de nemulțumit ca nu se deschide mai repede sau măcar pentru turisme l-am tot repetat zilele astea. Dar una este informația în sine și alta părerea mea. Încerc să postez doar informații atunci când vine ceva și separat opiniile mele .
-
@vancouver se mai lucrează și acum?
-
Legat de viteza astronomica cu care se misca, exista o explicatie. Daca va uitati pe poze vedeti ca piesele suplimentare au tot rol de eclisa, ca si eclisele cu suruburi deja montate. Pentru ca se pun pe zona de imbinare intre un element metalic (sa-i zicem A) cu alt element metalic al podului (sa-i zicem B). A si B sunt sudate de mai demult si placutele (eclisele) suplimentare vor dubla acea sudura / imbinare. Ca sa nu mai existe discutia cu acel material de la Sika, care lipeste eclisele cu suruburi de elementele podului, aici s-a preferat sudura laterala. DAR, aici intervine problema. A si B nu sunt perfect aliniate (din cauza de sudori sarbi in toamna trecuta, stim si de la km26 ce profi au fost). Atat pe verticala, cat si pe orizontala, atat la interior cat si la exterior exista o denivelare. Mai mare sau mai mica. Dupa ce curata A si B si le sableaza vin cu piesa si aia "joaca" si ar trebui o completare pe o parte, inca o piesa de grosimea diferentei dintre A si B. Sau tot asa completat cu 1-2-3cm din Sika. Plus la interior locul e greu accesibil si uneori piesa minune nu incape, ca vine eclisa deja montata (aia cu suruburi) si intra peste ea....
Asa ca se procedeaza in felul urmator:
- la fiecare joanta (punct de imbinare) se curata, sableaza, si se masoara diferentele, resp. daca ar colida cu alte piese existente
- acestea se trimit la proiectant, care sa dea o solutie individuala pentru acea imbinare
- asteapta solutia individuala, asteapta aprobarea ei, se face treaba
Asadar exista un detaliu general de executie, care s-ar putea pune in opera peste tot daca prima data imbinarile ar fi fost executate perfect sau aproape perfect. Nu e cazul si atunci avem pe bune 5 cu mapa, 2 cu sapa. Si dureaza. Nu stim cat!
Asa ca inca o data reiterez parerea mea: se poate deschide initial cu limitare de tonaj. Se deviaza traficul pe un fir, se lucreaza in liniste pe celalalt. Cum ziceam greutatea proprie a podului este undeva la 5000-10000 de tone, iar 3 autoturisme care se vor afla probabil pe pod mai dauga 5-10 tone. Ridicol. In caz de ambuteiaj ar fi poate 20 de autoturisme, adica 50 de tone... Tot nesemnificativ.
Azi iarasi accident grav pe DN1B. Aproape zilnic este unul. CNAIR! OPRITI CARNAGIUL DE PE DN1B, DATI DRUMUL LA TRAFIC!!!
-
@DEx-Focșani-Cta bine ai venit intre noi. Singura rugaminte este sa pastram un ton calm si echilibrat. E singura pretentie pe care o avem pe acest forum.
Asa cum explica si @vancouver, desi este de mare impact, lucrarea de remediere este una de mica amploare, de asta si numarul mic de muncitori. Intarzierile si amanarile de acum nu tin de faptul ca lucrarile propriu-zise sunt intarziate, ci de lipsa de aliniere intre proiectant, supervizor si expert asupra solutiilor de remediere.