A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut
-
@snake69fast Eu sunt din Iași, și orașul a tot variat ca populație — de la locul 2 (după București) până pe 5, parcă, de-a lungul timpului.
Am fost destul de izolați ani buni, dar acum A7 se apropie de noi și, cu puțin noroc, după asta poate vin și bucățile de A8 spre Iași. -
-
Mda ! Eu sunt curios pe cine știe UMB că ar face la ălea 2 tuneluri scurte doar cele 8 portaluri în 12 luni ! Șî restul de 5,5 Km ! Vrăjeală .
-
@oneLess Contestatiile se fac si ele cu argumente mai mult sau mai putin solide. Orice stabileste CNSC, se va ajunge la Curtea de Apel, deci mai stam cel putin o luna jumatate pentru decizia finala. Craciun fericit! ...
-
𝐀𝐥 𝐝𝐨𝐢𝐥𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐯𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢𝐭 𝐩𝐞 𝐀𝟖 𝐦𝐨𝐧𝐭𝐚𝐧
Compania Națională de Investiții Rutiere a atribuit, astăzi, firmei de inginerie IRD ENGINEERING (Italia) contractul pentru 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐯𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐞 pe lotul 1D Joseni-Ditrău al Autostrăzii Unirii-A8.
Oferta câștigătoare a avut o valoare de 30 de milioane lei (fără TVA), iar contractul poate fi semnat dacă în termen de 10 zile nu se depun contestații. Durata acestui contract finanțat din fonduri europene este de 98 de luni, incluzând perioada pentru realizarea lucrărilor și garanția.
Rolul supervizorului este unul deosebit de important pentru ca va monitoriza progresul lucrărilor, conformitatea acestora, calitatea materialelor și a echipamentelor folosite, dar și performanța echipei de execuție.
Detalii tehnice :
Lotul 1 D Joseni-Ditrău face parte din secțiunea de munte a Autostrăzii Unirii (Miercurea Nirajului-Leghin), se desfășoară în județul Harghita și are o lungime de 14,4 km. Durata de realizare este de 34 de luni din care 10 pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Pe traseu sunt prevăzute 21 de pasaje și viaducte și un nod rutier la Joseni.
Este al doilea contract de supervizare pe care CNIR îl atribuie pentru secțiunea montană a Autostrăzii A8, primul fiind al lotului 2A Ditrău-Grințieș.
Motivele invocate de UMB în disputa pentru autostrada Moțca – Tg Frumos