Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    203 Mesaje 21 Posters 29.6k Vizualizări 1 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • F Deconectat
      fulgernc @PaulS
      ultima editare de

@PaulS
      Chiar mi-ai demonstrat ce argumentam. Pe forumul PUM se făcea o întreagă istorie legat de loturile muzeu. De "incapacitatea administrației".

Legat de structuri. Și capacitate. Spun doar atât. UMB în aceeași perioadă de timp , determinată , pe totalitatea șantierelor din țară , pun mai multe structuri(piloni , grinzi , etc) decât tot restul constructorilor cumulați. E o problemă de capacitate???
      Țin să reamintesc că "structuri" nu înseamnă doar fierar-betoniști. Înseamnă logistică , transport , macarale , stații de betoane , etc , etc.

Fă un rezumat în care să numeri grinzile în așteptare pe șantiere. De la toți constructorii. E o imagine mai fiabilă decât nr de fierar-betoniști observați într-o filmare.

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • P Deconectat
        PaulS @fulgernc
        ultima editare de PaulS

@fulgernc Normal ca pun mai mult decat ceilalti constructori pt ca au peste 60% din lucrari :)) ( este un calcul pe undeva, nu cred ca e foarte relevant )
        Problema e ca pun sa zicem 45% din 60% .
        Da, stiu ca nu inseamna doar fierar-betonisti. Nu ma ajuta cu nimic ca au grinzile in santier 1-2 ani.
        Chiar ma bucur ca nu e o problema la capitolul grinzi.
        PPPSSSS500 : Lasa PUM, ca nu suntem acolo :)) aici ai o discutie cu mine 😊

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
        • F Deconectat
          fulgernc @PaulS
          ultima editare de fulgernc

@PaulS a spus în A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut:

Lasa PUM, ca nu suntem acolo :)) aici ai o discutie cu mine

De acord. Nici nu mi se pare corect să vorbim(cu toate că am făcut-o) de o parte ce nu e prezentă în discuție. Doar că aveam un fel de "deja vu" cu retorica. O să intru zilele astea să mai văd și atmosfera de acolo.

Legat de procentele total aleatorii , date de mine și de tine. Dacă sunt la 45 la sută , ptr că au peste 60 la sută ...cum e cu capacitatea? Sunt în termen sau nu?

Eu am o părere a mea legat de UMB. Ei au sărit un prag. Au alt nivel acum. Dar , după părerea mea , ptr ei se impune o reorganizare. Ptr următorul pas. Probabil sunt cei mai buni pe "logistică" . E domeniul lor. Cu asta s-au lansat și s-au făcut cunoscuți. Faimoasele basculante portocalii Mercedes. Dar la nivelul la care au ajuns ar trebui să se separe. Pe domenii. Structuri. Logistică-transport în/între șantiere. Excavații. Macarale. Etc. Tip holding. Asta ar permite un alt mod de a subcontracta. Între ei. Cu firme din afara grupului. Le-ar permite pasul către lucrări mai complexe(cu structuri mai compexe)(cum încearcă să facă). Achiziții, externalizări , etc.
          E dificil să menții în aceeași organigramă structuri ptr lucrări foarte specializate(cum e construcția de tunele , poduri mai complexe) și structuri ptr lucrări mai generale. Alt ritm , alt volum , altă proporție între muncitori mai slab calificați , și cei foarte calificați.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
          • First post
            Last post