Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

Economie

Scheduled Pinned Închis Moved DISCUȚII GENERALE
    61 Mesaje 13 Posters 2.6k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • F Deconectat
      fulgernc @Azzl
      ultima editare de

@Azzl
      Îmi aduce aminte chestia asta de o întămplare din orașul cel mai apropiat de satul unde am reședința.
      Din cauza unei supraînărcări a luat foc un transformator electric. Din cauză că s-a construit haotic ..focul s-a propagat rapid. A ajuns focul la un depozit de lemne . Și s-a încendiat depozitul. Când au venit pompierii ..și când au cuplat furtunele la hidranți ..ce să vezi??? Hidranții nu aveau apă. De de nu aveau apă??? Ptr că administrația locală decisese că ținerea lor alimentați ...costă.

3000 de comune. N'șpe mii administrații politice(primării) care se bat să facă ...ba drumuri cu piste de biciclete , care se surpă , ba drumuri care nu duc nicăieri ...ba hidranți. Pe care nu au bani să îi țină alimentați. Toți ăștia se bat să facă lucruri inutile ca să le arate cetățenilor cât de bravi sunt. Și că nu sunt plătiți degeaba. Până nu reduci administrațiile astea ..la treizeci la sută din cât sunt în prezent , și le corelezi cu nevoile reale ...ceea ce ne arată articolul respectiv , și ce ceri tu , e doar o himeră.

Primul pas??? Nici o investiție care să necesite peste 50 angajați , care e situată într- o zonă rurală , înconjurată de vreo 5 sate , nu va funcționa în lipsa transportului public. De ce??? Ptr ca ai 300 locuitori de toți în fiecare sat , și doar vreo 25 la sută populație activă , și doar vreo 15 la sută din ăia , dornică și aptă de muncă. Care ..dintre administrații ar trebui să asume investiția și administrarea serviciului de transport???
      Întrebare , întrebătoare????

La un moment dat se vorbea , tot ptr această zonă a mea , de racordarea la gaze. Știi cum era conceput "planul"??? Pe bază de cerere. Știi cum funcționau planurile de racordare la rețelele de apă???
      Sau , mai bine , în cazul rețelelor de canalizare??? Tot pe bază de cerere. Întrebarea mea , logică și firească , în anul 2025 dacă ai rețea de canalizare în fața unei proprietăți , situată în intravilan ...și nu ești racordat la rețeaua de canalizare , construcțiile de pe acea proprietate ar avea dreptul să fie locuibile????

Cât timp nu ai o structurare administrativă ..exemplele de mai sus , vor fi "eratice" și singulare. Cum e dezvoltarea până în momentul de față.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • First post
        Last post