Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    1.2k Mesaje 42 Posters 452.7k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • C Deconectat
      Claudiu1 @oneLess
      ultima editare de

@oneLess Intrarea in firul respectiv nu e pe acolo, e la vreo 50metri mai spre Holdea. In filmarea de mai sus, intrarea se vede la 6:17. Inteleg eu gresit?

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • C Deconectat
        Claudiu1 @mike_us
        ultima editare de

@mike_us Iar in filmarea lui Raducu de aici, se vede la 5:20

• O Deconectat
          oneLess
          ultima editare de

Virtual Press cu vreo 3 săptămâni în urmă !

3f351777-f781-4154-a5e3-96145ba04b99-image.png

C 2 Replies Last reply Răspunde Citează 1
          • C Deconectat
            Claudiu1 @oneLess
            ultima editare de

@oneLess Am inteles, dar tot raman 4 fronturi posibile pe fiecare fir. @vm75 mentionase mai sus ca se va ataca doar din cele 2 capete tunelul mare si voiam sa clarific.

• C Deconectat
              Claudiu1 @oneLess
              ultima editare de Claudiu1

@oneLess
              324ee7c3-7b21-4183-9da0-6fa1fa7b1012-image.png

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
              • vancouverV Deconectat
                vancouver
                ultima editare de

Daca va aduceti aminte au adus initial 5 masinarii de torcretat. Sunt asadar capabili sa atace pe 5 fronturi cu NATM. Gandirea era probabil 4 fronturi la tunelul mare si 1 la tunelul mic. Doar ca ala mare a mai intarziat (o galerie nu a avut AC complet pana in vara), asa ca au accelerat la cel mic. Acum tunelul mic e gata si vor lucra probabil pe cele 4 fronturi clare din capete spre centru, iar a cincea masinarie de rezerva. Pe zona cover+cut au sapat "manual" (la excavator) si treptat se vor retrage ca nu mai merge la excavator. Avansul bun de pana acum este explicat tocmai de sapatura asta la excavator concomitent cu inaintarea din ambele capete NATM. Dar vor incetini, ca raman doar NATM-urile.

Mai au 1300 / 1400 m de sapat NATM.

• la 2+2m/zi => le mai trebuie 300-350 zile sa termine.
                • daca reusesc 3+3m/zi => 220 - 250 zile
                  Asta teoretic, pentru ca practic zona cut+cover nu e fix pe mijloc si atunci s-ar putea ca partea mai lunga sa dureze un pic in plus.

Pe de alta parte nu are sens sa-si inchida complet accesul pe cover+cut, pentru ca acolo pot sa se apuce deja de radiere, grinda, bolti, dotari, etc.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                • I Deconectat
                  Iulian
                  ultima editare de

Știe cineva care foreze pentru țevi au pe șantier? Că alea ar da frontul de lucru.

• vancouverV Deconectat
                    vancouver
                    ultima editare de vancouver

Din cate stiu au adus cate 5 din fiecare utilaj special de tunel. Cel putin erau 5 noi noute. Ulterior bosniacii au mai adus cred ca inca unul mai uzat.

I 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                    • V Deconectat
                      vm75 @mihai
                      ultima editare de

@mihai Pentru Porr am tinut o vreme un tabel cu avansul. Se observa ca viteza lor a scazut de la 4m/zi la 2,8 m/zi, asta si pentru ca pe final au dat de un sol nisipos. Probabil am fost pesimist cu 2m/zi, cred ca mai realist ar fi 3m/zi, asa ca undeva spre sfarsit de martie ar putea fi strapuns complet primul fir. Si are dreptate @Claudiu1, inca exista acces la mijloc si pe celalalt fir, deci teoretic inca sunt posibile 4 fronturi de lucru pe fiecare fir la tunelul mare.
                      Am facut un tabel acum si pentru tunelul mare, folosind datele de pe pum ale lui Ash94. La tunelul mic vitezele au fost de sub 2m/zi. La tunelul mare suntem la 5m/zi, dar asta datorita vitezei de la cut&cover. La urmatoarea raportare voi recalcula avansul exclusiv pentru zona forata cu NATM.
                      3cba00f8-e91d-4ad1-992e-2cf2d5c5d30c-image.png

Si UMB
                      c477c71a-d49b-468e-afc9-091df5eb5e4c-image.png
                      Vitezele nu sunt calculate de la prima lopata, ci din momentul in care au forat deja cateva zeci de metri, ca sa fie mai apropiate de realitate

vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • I Deconectat
                        Iulian @vancouver
                        ultima editare de

@vancouver
                        Deci 5 fronturi de lucru max pt că un utilaj este de rezervă. Sau chiar două pentru că se lucrează 24/24 și nu prea este timp de mentenanță. Sa să nu uitam de echipele care lucrează. Nu știu care este ritmul, in trei schimburi? Încă 3-4 echipe sa acopere concediile, alte absențe, se adună.

• vancouverV Deconectat
                          vancouver
                          ultima editare de

La tuneluri se lucreaza de regula 24/24 si 7/7. Nu exista nici un moment in care frontul de lucru sa nu fie acoperit de prezenta umana, atat frontul principal de strapungere, cat si fronturile de lucru pentru izolare, armare, betonare. Abia dupa ce structura este betonata se trece la program normal de lucru pentru cei care vin din spate.

Se lucreaza in schimburi de 12 ore, de fapt prezenta la santier este de 13 ore, dar undeva la mijloc se face o pauza de masa.

Pe fiecare activitate sunt 3 echipe, 2 la lucru si una acasa. Cam la 10 zile se rotesc (cu suprapunere 1 zi in care toate echipele sunt la treaba, ca sa faca predarea).

Asta e normalitatea in Europa de Vest si care tine cont ca programul de lucru nu poate depasi 210 ore a la long. Oarecum se suprapune cu stilul UMB cu saptamana libera, dar nu stiu daca bosniacii + UMB fac asa. Sau ii chinuie pe oameni cu program de 12 ore pe zi dar pe durata mai indelungata... (cunosc patroni romani care au facut asta fara nici o jena, si oamenii lucrau 30 de zile x 12 ore = 360 de ore pe luna, dar luau salariu normal sau doar usor crescut. Dar asta acum 10-20 de ani. Nu cred ca acum ar mai fi posibil, cel putin nu cred ca cu muncitori români.

La 20 de zile lucrate si 10 stat acasa pe luna si tot sunt 240 de ore, adica tot este mult peste un program normal de 8 ore x 22 zile lucratoare = 176 ore.

Sper, pentru binele si respectul fata de oamenii care trudesc, ca asta e schema 20 zile x 12 ore si 10 zile acasa, adica 3 echipe pe fiecare front de lucru, cu 2 echipe efectiv la lucru.

• vancouverV Deconectat
                            vancouver @vm75
                            ultima editare de

@vm75 legat de viteza de lucru in scadere, asta are legatura si cu drumul tot mai lung pana afara. Pe masura ce inaintezi, te departezi de locul de aprovizionare, inclusiv cu explozivi etc, si nu poti aduce explozivi in plus in tunel, aduci mereu minimul necesar pentru etapa la care lucrezi - asa ca trebuie sa faci drumuri. La fel si cu eliberarea materialului.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                            • First post
                              Last post