Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Știri și discuții politice
#1
Aici vom publica știri politice și putem discuta despre ele.

Dat fiind caracterul general al forumului - unul dedicat infrastructurii - este recomandat să punem numai acele știri, care au legătură cu domeniul infrastructurii sau se referă la decizii politice care pot influența bugetele legate de infrastructură.
Reply
#2
Guvernul crește cu 20% salariile și sporurile în autoritățile locale, punctul de pensie ajunge la 1.000 lei. Estimează un minus la buget de 5,13 miliarde lei


Quote:Salariile, indemnizațiile și sporurile angajațiilor din administrația publică locală vor fi majorate cu 20% de la 1 februarie 2017, iar cele ale artiștilor bugetari, cu 50%. Punctul de pensie va fi 1.000 lei, de la 1 iulie 2017, față de 917,7 lei. Măsurile vor crește cheltuielile bugetare, având un impact negativ de 5,13 miliarde lei.
(...)

Pensia socială minimă, de 400 lei acum, va fi 520 lei, începând cu 1 februarie  2017. Conform celor mai recente statistici ale Ministerului Muncii, circa 800 mii de persoane primeau pensie socială, (...).

Printre măsurile care urmează să fie adoptate de Guvern se mai numără introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți, creșterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei.


Sursa: http://www.profit.ro/stiri/guvernul-cres...i-16468921
Reply
#3
PSD mituiește societatea. Ce urmărește?


[Image: Gabriel_von_Max_-_Letzte_Vorstellung.jpg]

Gabriel von Max - Letzte Vorstellung


Mă tot uit la dl. Dragnea, cât de tacticos (și neîntrerupt) își tot citește interminabila listă de făgăduieli electorale pe la televiziunile prietene, și mă-ntreb ce urmărește, de fapt. Adică, a câștigat deja alegerile, campania electorală s-a încheiat, de ce o mai face? De ce insistă?
Ceva nu se potrivește aici.

PSD a tot fost la guvernare, a tot promis și-a mai și livrat, din când în când, dar niciodată n-a deschis baierele pungii ca acum.
Uitați-vă pe lista promisiunilor și-o să observați ceva interesant: practic toate categoriile sociale și/sau profesionale din România urmează să primească ceva, și încă foarte repede.

Și mai interesant: cu câteva excepții, PSD promite că va împărți miliardele acestea repede, în 100 de zile, plus-minus niște săptămâni.

3 luni. De ce atâta grabă? Promisiunile ALDE sunt pe câte 1500 de zile, de ce se precipită așa Liviu Dragnea?

Și fiți atenți despre ce magnitudine a împărțelii vorbim:

Vor fi cadorisiți angajații plătiți din fonduri publice:

– toți angajații cu salariu minim primesc câte 200 de lei în plus (vreo 15 creștere)
– medicii și profesorii vor lua și ei 15% în plus la salariu; actorii, 50% (!)
– vor crește toate salariile plătite din fonduri publice cu 56% (!!)

Vor fi cadorisiți pensionarii:

– eliminarea contribuțiilor la sănătate, mărirea punctului de pensie, scutirea impozitului pe venit la pensiile de peste 1500 de lei, creșterea pensiei minime garantat, medicamente compensate pentru orice boală, ieftinirea medicamentelor ieșite de sub patent cu 35% (asta o să provoace o penurie de medicamente îngrozitoare; va urma o campanie de demonizare a producătorilor)

Vor fi cadorisiți tinerii:

– studenții, creștere cu 250% (!!) a burselor; de asemenea, transport gratuit CFR pentru toți tinerii, 10.000 de burse de câte 200.000 de lei pentru tinerii care vor să-nceapă afaceri

Vor fi cadorisiți oamenii de afaceri:

– creșterea plafonului pentru IMM-uri la 500.000 de euro, reducerea impozitului pentru micro la 1%, TVA zero la vânzarea de publicitate

Va fi cadorisită armata:

– se vor achiziționa fregate, blindate, avioane de luptă

Mai sunt și alte cadouri pentru toată lumea, de-a valma:

– terenuri pentru construcția a 8 spitale regionale și a unuia republican (!), eliminarea a 102 taxe nefiscale (inclusiv faimoasa taxa radio-tv, extrem de nepopulară dar foarte necesară, de altfel), 5000 de hectare de pădure, canalizare, drumuri pentru 5000 de comune, impozit zero la vânzarea locuințelor sub 100.000 de euro, 5000 de ambulanțe în plus (asta este o imposibilitate totală, presupune vreo 30.000 de angajați specializați suplimentari)

Cât vor costa toate aceste cadouri? Eu n-am găsit nimic coerent comunicat de PSD în privința costurilor. Miliarde, oricum. Miliarde.

De unde banii pentru toate astea? Productivitatea n-a crescut deodată cu 30%. N-au urcat exporturile cu 40% an pe an. Gradul de colectare a taxelor (cel mai mic din UE, de 28%) nu va ajunge nici anul ăsta la 50%.

Cu siguranță că banii nu vor fi luați din averile liderilor PSD.

Ca de obicei, banii vor fi luați de la investiții, poate din împrumuturi – și, cine știe, poate dintr-un deficit mai mare de 3%, mai dă-o dracu’ de UE cu regulile ei, noi suntem români! Adică banii vor fi luați din viitorul alternativ al României prospere, ca s-o țină pe loc, în prezentul înapoiat și sărac.

Mai puține căi ferate, mai mult parizer, ăsta e programul de guvernare al PSD.

Dar de ce unge PSD angajații, fie ei la privat sau la stat, tinerii, fie ei studenți sau nu, pensionarii, oamenii de afaceri – de ce unge PSD practic pe oricine are de încasat vreun bănuț de la stat sau de la alt privat în România?

Părerea mea este că PSD cumpără cu bani publici liniștea societății înainte de a comite niște măgării epocale.

PSD bagă o șpagă în buzunarele românilor pentru ca aceștia să închidă ochii când o să sară gardul.


Ce are de gând PSD?

Păi, unde poftește acest partid cel mai tare să-și înfigă colții?

În legislația anticorupție. În instituțiile anticorupție. În statul de drept, în independența puterii judecătorești.

Anticipez o lege a amnistiei până la finalul actualei sesiuni parlamentare, în vară. Anticipez castrarea DNA, ciumpăvirea Codului Penal, mutilarea legii care împiedică infractorii să devină membri ai Guvernului României.

Jocurile sunt făcute, doamnelor și domnilor, camuflajul e asigurat iar pozițiile cheie sunt ocupate: președintele Camerei Deputaților este condamnat definitiv, președintele Senatului este inculpat și amândoi sunt dușmani neîmpăcați ai luptei anticorupție. Ministrul Justiției este un carierist diletant, ministrul de Interne un subordonat de Județeană, prim-ministrul e-un breloc.

Cine să se-mpotrivească?

Societatea, deja ghiftuită cu creșteri de salarii și tăieri de taxe?

Opoziția, complice cu puterea în ura față de Justiție?

Presa, cumpărată aproape toată?

Jocurile sunt făcute.

Sursa: http://www.petreanu.ro/mituieste-societatea-urmareste/
Reply
#4
Peter gabriel, în general cred că nu este bine să postăm articolele în întregime. Putem avea probleme cu drepturile de autor. Si cu dorinta fiecarei publicatii, ca articolul sa fie citit pe pagina lor, cu reclamele de rigoare etc... Ca atare este bine sa citam numai un pasaj, cel care ne interesează cel mai mult.

De asemenea hai sa folosim functia ”insert a quote” = citat, ca să fie clar care este textul citat și care este comentariul propriu.

Nu in ultimul rand, articolele publicate integral sunt greu de citit pentru cei mai multi forumisti, care cauta informatii condensate.

PS. Am modificat primul tău post în sensul celor spuse de mine. Smile
Reply
#5
Ambele stiri pe acelasi subiect.

Dragnea nu mai stie pe unde sa scoata camasa acum :

http://www.capital.ro/liviu-dragnea-face...iolos.html

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-ra...ncheta.htm

Quote:Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat duminica seara, la Romania TV, ca va face o comisie parlamentara de ancheta, pentru ca "s-au gasit probleme mari in Guvern". Liderul PSD sustine ca bugetul are o gaura de 10 miliarde de lei.
Reply
#6
Intre timp a venit si raspunsul Domnului Dacian Ciolos, pe Facebook :

https://www.facebook.com/dacianciolos/?fref=ts

Quote:Dragi români,
Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, "o gaură de zece miliarde în buget".
Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de "gaură" ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această "gaură" NU există.
Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești.
De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i așa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii.
În rest, este același mod de lucru folosit de PSD și cât timp am guvernat: tehnocrații sunt de vină. PSD își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă.
Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern?
Reply
#7
Cine debiteaza lucruri de genul "am gasit o gaura in buget de 10 miliarde de lei" este total paralel cu lumea reala economica sau o face pe-a prostu intentionat. In ambele cazuri personajul este descalificat in ochii mei.

Pentru mine, la fel s-a mai descalificat mai demult si alt personaj epic, dl. Crin Antonescu, dupa ce a afirmat ca ar trebui sa se dea drept de vot cetatenilor romani din strainatate numai daca ALEG sa plateasca macar un impozit in Romania. Pai "mai draga", in privinta impozitelor exista TRATATE intrenationale care reglementeaza PRECIS in care situatie unde se plateste. Cazul general este: unde omul locuieste si munceste mai mult de 50% din an (adica >183 zile pe an), acolo se platesc TOATE impozitele lui. Adica un roman plecat 3 luni achita toate impozitele in Romania si unul plecat 9 luni toate impozitele in tara in care se deplaseaza. Exista evident n exceptii, cea mai importanta, taxa pe proprietate si chirie se plateste in tara in care se afla proprietatea. Toate sunt reglementate, nu exista OPTIUNE.

La fel si acum cu Dragnea: bugetul in sine nu poate avea o gaura. El nu exista fizic si nu se pot face plati de catre un om sau altul intr-o directie dorita de el. Iar daca prin gaura la buget dl. Dragnea intelege deficitul bugetar, adica faptul ca se cheltuie mai mult decat se incaseaza ... ei bine atunci inseamna ca a mai aflat si el ceva nou si nu stie inca cum sa-i spuna Big Grin . Domnu' Dragnea, Romania are deficit bugetar de vreo 20 de ani. Pe vremea lui Ponta a avut constant in fiecare an ca. 3%, dupa ce pe vremea lui Boc acesta fusese si pe la 10% in 2009... Dar Dl. Ponta, cu nonsalanta, a declarat prin 2015 ca Romania a scapat de orice datorie catre FMI si UE, lasand in randul populatie sa se creada ca s-a facut un efort si s-a platit tot ce inseamna datorii.... HA, HA, HA. De fapt Romania a continuat sa se imprumute in continuare si in 2012, 2013, 2014, 2015, si permanent s-a imprumutat MAI MULT decat a dat inapoi din datorii, asa ca datoriile la FMI cu dobanda 2-3% s-au transformat in datorii catre privati la 3-5%... Dar Dl. Dragnea nu a inteles chestia asta, ca de altfel si multi dintre votantii PSD. Am avut discutii cu citiva si au ramas consternati cand au aflat ca de fapt pe vremea lui Ponta datoria totala a continuat sa creasca .... mai precis nici nu m-au crezut. Asa si Dragnea, el poate a inteles ca nu mai avem datorii si acum constata cu stupoare ca exista anual o "gaura" la buget, un deficit bugetar.... Confused
Reply
#8
Pentru cine este interesat să studieze Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015 și alocările pe proiecte...
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mf...urilor.pdf

descoperim:
- sume alocate pentru Comarnic-Brașov
- nimic despre autostrada Sibiu-Pitești
- ceva sume mici pentru autostrada A0 Centura Sud București (probabil doar SF)
- și alte câteva proiecte
- dar interesant e... „CONSTRUCTIA VARIANTEI DE OCOLIRE A ORASELOR DEVA - ORASTIE LA STANDARD DE AUTOSTRADA - 32,8 KM CONSTRUCTIE”
Reply
#9
Prioritizarea "pe sub masa" a Comarnic - Brasov in fata Sibiu - Pitesti era perfect de asteptat. E clar ca PSD are in continuare in intentie realizarea "no matter what" a Comarnic - Brasov si e clar ca in continuare crede ca tirurile intre Sibiu si Bucuresti vor urca la 1100m la Predeal. Adica in continuare ei cred ca ruta coridorului european poate fi trasa pe la Brasov, chiar cu forta daca nu se poate altfel.

A0 este abordata prost. Nu ramura sudica trebuie, ci cea nordica pentru ca acolo sunt autostrazile (A1, A3, A2), iar centura de autostrada este destinata tranzitului, deci trebuie sa lege autostrazile. Numai ca, asa cum suntem obisnuiti, ca la noi la nimeni. Nu folosim ciocanul pentru batut cuie, ci patentul. Respectiv se pune A0 prin sud IN LOC de DNCB sud. Ceea ce e o prostie, pentru ca DNCB trebuie sa preia traficul periurban, iar A0 traficul de tranzit. Mutand traficul periurban pe A0 nu se rezolva nimic, ci doar se face o autostrada blocata in loc de un drum national blocat, in vreme ce tranzitul intre autostrazi ramane "prin oras", ca DNCB ramura nordica e deja sosea urbana. Brilliant!

Cat priveste centurile de autostrada de la Deva - Orastie si A1 Timisoara - Arad, sigur e vorba de lucrari de finalizat.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)