Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiri Economice
#1
Aici vom discuta stirilr economice.
Reply
#2
Economist BNR: România, competitivă doar prin lucrurile ieftine


România este încă competitivă prin lucruri ieftine precum salarii, energie sau materie primă, a declarat joi, într-o conferință de specialitate, economistul șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea.

"România este încă competitivă prin lucruri ieftine, salarii ieftine, prin energie, prin materie primă ieftină. Ca să devină competitivă și prin altceva înseamnă să aibă infrastructură, instituții ca lumea, administrație publică, deci dacă noi facem reforme structurale și rezolvăm acele probleme atunci străinii care vin în România vor plăti și salarii mai mari. Acelorași oameni cu aceleași calificări ei le plătesc salarii mai mici pentru că străinii văd corupție, administrație slabă, drumuri proaste și atunci ...", a mai arătat Lazea.

Potrivit acestuia, dacă se închide cercul vicios al instituțiilor statului, infrastructurii și toatele celelalte care trebuie făcute atunci automat vor putea crește salariile iar acesta este un mesaj complicat de transmis, informează Agerpres.

"Chiar dacă nu se iau în calcul majorări aprobate recent, un deficit de 3,2% ar pune România alături de Franța și Spania ca fiind singurele țări din cele 28 care depășesc limita de 3%. Sigur că se va încerca cu chiu cu vai să ne încadrăm în 3%, dar cum? Tăind investițiile. Primele care se taie, că nu strigă nimeni, sunt investițiile", a mai spus economistul șef al BNR.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/economie/bani...ine-627948
Reply
#3
Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal: Deficitul va sari de 4% din PIB daca se vor adopta majorarile salariale si cresterea punctului de pensie. Ce risca Romania daca sare de deficitul de 3%


Presedintele Consiliului Fiscal a declarat ca masurile anuntate vineri de Guvern referitoare la majorarile salariale ale bugetarilor, cresterea punctului de pensie etc vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB, transmite Mediafax.

"Masurile anuntate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare si vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB", a declarat presedintele Consiliului Fiscal.

Romania trebuie sa se incadreze intr-o tinta de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel risca sa fie sanctionata de catre Comisia Europeana pentru deficit bugetar excesiv.
Romania ar putea fi sanctionata de Bruxelles. Odata intrata in procedura de deficit excesiv, statul membru al UE trebuie sa adopte masuri, in baza unor recomandari Consiliului Uniunii Europene, in cel mult sase luni. Daca nu sunt adoptate masuri, in termen de doua luni de la adoptarea decizi prin care se constata neadoptarea vreunei actiuni urmate de efecte, Consiliul poate notifica statul membru in cauza sa ia masuri de reducere a deficitului. Cel tarziu in patru luni dupa notificare, daca statul membru nu se conformeaza deciziilor Consiliului, acesta decide aplicarea unor sanctiuni financiare.

Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante...itul-3.htm
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)